Az összes tartalmat:





CoachCard felhasználási módszerek 1. szimbólumok használatával

CoachCard CIA modell -kontroll körök - 720x576 pixel - 67341 byte

"Mit jelent neked a kártya, amit a kezedben tartasz?" -hangzik el a kérdés a coach szájából.
De mikor és milyen helyzetben mutatja meg a fejlesztő szakember a kártyát az ügyfelének?

Több szakember azt a visszajelzést adta a kártyák használata kapcsán, hogy nagyon hasznos eszköz a folyamat különböző szakaszaiban. Így mindig azt a kártyát használják, amit éppen az adott ülésen érintenek.

Nézzünk meg egy konkrét példát is:
Az ügyfél éppen arról beszélt, hogy az új logisztikai szervezet mennyire stresszeli őt, bizonyos esetekben falakba ütközik, amit nehezen él meg.

A szakember előhúzta a kontroll körökről szóló CIA modell kártyáját, és feltette a korábban elhangzott kérdést: "Mit jelent neked a kártya, amit a kezedben tartasz?"

Az ügyfél kártyával a kezében gondolkodott. Figyelte a kártyán lévő szimbólumokat és azt a pár szót, ami megjelenik rajta az egyes szimbólumok alatt: változtatás-befolyásolás-alkalmazkodás. Gondolkodott, nézte a kártyát, megbiggyesztette a száját és azt mondta: -"Úgy érzem magam, mint akinek ott van a nyíl a kezében, de nem tudom elérni a céltáblát, inkább az esőben állok." Aztán csönd lett.

A fejlesztő szakember várt egy kicsit, majd megkérdezte: "Tehát úgy gondolod, hogy se befolyásod se kontrollod nincs a változtatás céljából?"

Az ügyfél kicsit gondokozott és azt mondta: " Többször próbálkoztam jelezni, hogy a kiszállítás folyamata túl sok extra lépést jelent, de mindig azt a választ kapom, hogy az anyavállalat új folyamatot vezetett be, amire mindenkinek át kell álnnia ahhoz, hogy egységes módon működjön a termék eljuttatása az ügyfelek felé."

A fejlesztő szakember erre megkérdezte: "Van-e esetleg bármilyen befolyásod változtatni a helyzeten? Ki az, akire számíthatsz a megoldás megtalálásában?"

A beszélgetés folytatódott tovább, keresték együtt a lehetőségeket, mi az aminek segítségével közelebb tudna kerülni a célhoz, ki az aki segíthet abban, hogy szimbólumokkal élve "a céltáblát közelebb tolja az ügyfeléhez".


Oldal URL