Kincses Krisztina - 768x768 pixel - 167707 byte

Kárpáti-Kincses Krisztina nemzetközi, Helsinki Brief Coaching Szervezet által kibocsájtott hivatalos gyerek coach végzettsége:

Nemzetközi KidsSkills coach képesítés, amit a Helsinki Brief Coaching Szervezete bocsájtott ki - 1024x724 pixel - 226545 byte


2012-ben végeztem coachként a Magyar Coaching Pszichológiai Egyesületnél, ami valódi hivatásommá vált.
Fontos nekem, hogy támogatni tudjak családokat abban, hogy egy kiegyensúlyozottabb életet éljenek. Néha valóban több szinten dolgozom, szülőkkel, gyerekekkel, majd a munka összekapcsolódik és a gyümölcse beérik.

A gyerek coaching képesítést egy nemzetközi képzésben sajátítottam el, ahol rengeteg gyakorlati tapasztalatot szereztem.
Megoldás orientált szemlélettel, sok kreativitással és újszerű megközelítéssel támogatom a gyerekeket 4 éves kortól serdülőkig. Tanulmányaim során elmerültem a gyermek lélektanban azzal a céllal, hogy jobban megismerjem a gyermekek értelmi és érzelmi fejlődésének szakaszait.

 



 - 512x768 pixel - 116607 byte

Kincses Szilvia nemzetközi,
Helsinki Brief Coaching Szervezet által kibocsájtott hivatalos gyerek coach végzettsége:

Nemzetközi KidsSkills coach képesítés, amit a Helsinki Brief Coaching Szervezete bocsájtott ki - 1024x724 pixel - 225057 byte


Mint tudjuk a gyereknevelés az élet egyik legnagyobb kihívása. Nagy felelősség hogy a kisbabából milyen embert faragunk. Nagyon sok szeretet, figyelem, törődés, foglalkozásra van szükség hogy megfelelőképpen fejlődjön.

Mindigis szerettem gyerekek közelében lenni, bámulatos ahogy a jelenben élnek és folyamatosan szívják magukba az információkat. Számomra fontos hogy a gyerekek harmóniában legyenek és hogy minél hamarabb megtaláljuk a megoldást valamilyen elakadásuk terén és megtanítsuk őket új készségekre.

Elvégeztem egy nemzetközi gyerek coaching tanfolyamot, Kids'Skills melynek megoldásorientált módszertanát nagyon hatékonynak tartom és szeretném Magyarországon ezt népszerűsíteni és kialakítani a gyerek coaching kultúráját. Amit én tudok nekik adni: figyelem, türelem, kedvesség, támogatás.



Hogyan tudjuk könnyebbé tenni a tanulást? - 960x719 pixel - 156870 byte

Workshop- Gyerek coaching -KidsSkills módszertan, avagy hogyan tudjuk könnyebbé tenni a gyerekeknek a tanulást?

Február. 17. 17:30-20:00

A workshopnak azt a címet adtuk, hogy "Hogyan tudjuk könnyebbé tenni a gyerekeknek a tanulást?" Hiszen az egész lényege az, hogy egy új készséget tanuljanak meg a felnőttek által megfogalmazott probléma helyett különböző módszerekkel.

A 3 órás workshop végére az alábbiakkal gazdagabban térhetsz haza:

- gyerek coach szemlélet megismerése,
- esetfeldolgozáson keresztül tapasztalat szerzés különböző helyzetek kezelésében,
- saját nehéz helyzetek közös megvitatása, megoldás találása a csoport által,
- minimum 3 eszköz elsajátítása, amit már másnap tudsz alkalmazni.

A 3 órás workshop ára: 11.000 Ft/fő.
A jelentkezés feltétele a részvételi díj elutalása.
számlaszámra:

Csikor-Kincses Szilvia E.V.

OTP Bank: 11714051-21454301

 




10 módszer a hatékony düh kezelésre

10 kis lépés, módszer tud támogatni téged abban, hogy a gyerekedhez kicsit más nézőpontból tudj tekinteni.

1. Elsődlegesen az a legjobb, ha megértjük, hogy reagál az agyunk automatikusan. A racionális agyunk helyett az érzelmi agy veszi át a hatalmat, az amygdala, ami megakadályozza, hogy higgadtan gondolkozzunk. Tipikusan amikor "elgurul a gyógyszer", és azt vesszük észre, hogy már megint "csípőből tüzeltünk", ahelyett, hogy kicsit lehiggadnánk és tiszta fejjel szeretetteljesen, és határozottan átbeszéljük a dolgokat. Igazából írhattam volna azt is, hogy szeretetteljesen, de határozottan, ami elsőre azt az asszociációt hozná be, hogy a kettőt egyszerre nem lehet. Ez a tévhit sokakban benne van, de ha kipróbálod, észre fogod venni, hogy így is lehet. A hangszínből, tónusból, gesztusokból érződik a szeretetteljes kommunikáció.
Próbáltad már, hogy ilyenkor pár percre elvonulsz és lehiggadva beszéled át a gyerekkel a helyzetet?


2. Gondoskodj magadról először! Klasszikusan azt értjük alatta, amit a repülős utazásokkor a stewaredes-ek is bemutatnak vagy elmondana. Mégpedig, azt hogy baj esetén a szülőknek kell felvenniük az oxigén maszkot először. Ha gondoskodunk magunkról, akkor legalább saját magunkat távol tartjuk a problémától. Szimplán, nekünk teljes mértékben kell, hogy működjünk, hogy megfelelően el tudjuk látni a gyerekeket! De először is magunkra kell figyelni, pihend ki magad, egyél tápérték dúsan. Erre szokták mondani, hogy "ha te jól vagy, akkor a gyerek is rendben lesz".

3. Gondoskodj a csapatról! De milyen csapatról beszélünk? Fontos látni, hogy a szülők sincsenek egyedül. Kik azok, akik még a gyerekekre vigyáznak? Nagyszülők, barátok, külső szakemberek segítségét is érdemes kérni és bevonni bizonyos esetekben a gyerek neveléshez tartozó kérdésekbe, problémák megértése és legjobb megoldások megtalálása céljából.

4. "Nem úgy megy, ahogy kéne, nem azt csinálja, amit kéne".
"Megörjít a gyerek"-hangzik el gyakran, "teljesen kiborít", "elsírom magam". Sok esetben az adott korban abszolút normális az adott viselkedés. Más gyerekek is tipikusan ezt csinálják az adott fejlődési szakaszban. Tudj meg minél többet arról, hogy bizonyos életszakaszokban mi a normális, elfogadott. Kövess blogokat, olvass utána, szedj össze minél több, hiteles forrásból információt, hogy mi a normális az adott korban, életszakaszban! Itt pont a megszerzett tudás segít bennünket abban, hogy túllendüljünk a haragunkon és belső feszültségeinken.

5. Gyakorold magadban azt mondogatni, hogy "A dolgok pontosan úgy történnek, ahogy lennie kell". Ez abban segít téged, hogy megakadályozzon abban, hogy állandóan aggódj bizonyos dolgokon, amik nem is biztos, hogy nagy dolgok.. Nem tudhatod biztosra...ezzel nem hazudsz magadnak, inkább kimozdít téged a dühből, aggódásból. Ez egy fajta átkeretezése a helyzetnek, meggyőződve arról, hogy tudunk tenni valamit azért, hogy javítsunk a helyzeten. Így mindjárt jobb érzéssel közelítünk meg mindent.


6. Éld meg és élvezd a különböző időszakokat! Minden kornak megvan a varázsa, amit lehet imádni, meglepetések, mosolyok, jó emlékek hada, ahelyett hogy csak arra koncentrálnánk, hogy min idegesítjük fel magunkat, mi az ami lefáraszt. Ezek az időszakok gyorsan elrepülnek és már hiányozni fognak minden emlékükkel. :)

7. Tekintsünk problémákra egy távolabbi nézőpontból! Mit is jelent ez? Egy jó példa erre egy megtörtént eset, egy 3 gyerekes családban a gyerekek a kertben almával kezdtek el dobálózni, és nem kis rendetlenséget hagytak. Az Apuka meglátta és iszonyat idegesen berohant a házba, megosztotta ezt a tényt a feleségével. Az Anyuka azt mondta " Drágám, mi nem almákat nevelünk, ők gyerekek!"
Ez nem azt jelenti, hogy nem foglalkozunk az almákkal, de lényegesen fontosabb, hogy néhány dolog, ami zavar minket, azok "csak" tárgyak, helyzetek amik beavatkoznak az életünkbe, de nem olyan horderejűek, hogy felidegesítsük magunkat. Itt sokat jelenthet, ha egy kicsit eltávolodunk a helyzettől és egy új perspektívából kezdjük el szemlélni a dolgokat. Jelen esetben pl. úgy, hogy nem egy házat és kertet nevelek, hanem gyereket. Így a haragunkat is egy pillanat alatt le tudjuk csillapítani.

 

8.Emlékezz, hogy kik ők! A gyerekek emberek, egy nap felnőttek lesznek. Minden híres ember kis gyerekként kezdte az életét, ezt ne felejtsük el! Ha gilisztát hordanak be az ágyunkba, ha összesározzák a legújabb szőnyeget,baromi nehéz elsőre felülkerekedni, de nézz rájuk szeretettel és figyelemmel, mert mindenre van megoldás. Ne hagyjuk, hogy a düh elvigyen minket, és csúnyán beszéljünk a gyerekekkel.

9. Emlékezz arra, hogy mi a munkád! Te szülő vagy és bármi is történjen, neked az a feladatod, hogy szeresd a gyerekedet! Márpedig szeresd őket feltétel nélkül. Igen, jól olvastad. Kergessük el azokat a téves hiteket, amik bennük vannak, hogy az a feladatom, hogy biztosítsam, hogy minden nap rend legyen a lakásban, és a gyerek is rendet rakjon a szobájában, stb. Vagy biztosítsam, hogy a vendégekkel kedves legyen, vagy minden tantárgyból megfeleljen. Nem, elsődlegesen nem ez a legfontosabb, hanem hogy szeresd! És itt az is egy kulcsszó, hogy "bármi is történjen".

10. Emlékezz, hogy ki vagy te! Gondolj vissza arra, amikor a kezedbe adták a babádat a szülészeten és először megfoghattad! Micsoda privilégium! Szülőként áldozatokat vállalsz, energiát fordítasz a gyerekedre. Sőt, mi több, felneveled a következő generációt. Sose becsüljük ezt alá! Ehhez képest a düh olyan másodlagosnak tűnik.....


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://menedzsment.info/gyerek-coaching-10-modszer-a-hatekony-duh-kezelesre-10523/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://menedzsment.info/doc10523/