7,5 éves Nati nem hagyja, hogy eltereljék a figyelmét



 - 1024x576 pixel - 152959 byte


Egy 7,5 éves kislány, Nati történetét mesélem el röviden.
Barátságos, jószívű, játékos, makacs, sokszor szófogadatlan.
Szüleivel leültünk beszélgetni és elmondták, hogy a tanárok az iskolában panaszkodnak arra, hogy nem figyel eléggé az órákon, más diákok könnyen elterelik a figyelmét, így nem végzi el időben az óra alatt végzendő feladatokat.

Leültünk együtt Natival és elkezdtünk beszélgetni, kérdezgettem az iskoláról és elmondta, hogy nem szereti a tanárokat, mert nagyon szigorúak vele.
Elmondta, hogy magatartásból párszor a legrosszabb pontot kapja, mert nem figyel oda az órákon.
Kérdeztem, hogy mi az amit szeretne megtanulni, hogy ne kapjon legrosszabb pontokat az iskolában. A válasza az volt, hogy jobban kellene figyelnie a tanárokra. Így megkértem őt, hogy nevezze meg ezt a készséget ahogyan ő akarja.
Az összpontosítás, majd véglegesen a figyelem szó lett kiválasztva. Egy játékos munkafüzetbe ezt ő maga be is írta és szépen ki is színezte a képeket.

Elkezdtünk beszélni arról, hogy miért jó neki ha megtanulja és kik azok akik segítenek fogják őt abban, hogy elsajátítsa ezt a készséget.
Anyukája, Apukája és 2 barátnője lett kiválasztva, akiknek elmondta Nati, hogy miért fontos megtanulnia ezt. Több alkalommal találkoztunk, gyakorolt a szülőkkel és barátokkal is hogy egyszerre csak arra figyeljen aki hozzá beszél és ne kalandozzon el a gondolata. Megbeszéltük, hogyha megtanulja ezt a készséget, akkor megünnepeljük együtt egy cukrászdában.

5. alkalommal videó felvételt készítettünk arról, hogy milyen ügyesen oda tud figyelni, arra a személyre, aki beszél hozzá.
Mindannyian büszkék voltunk rá, mostmár arra kell csak figyelnie, hogy ne felejtse el a Figyelem jártasságot.

Kincses Szilvia, gyerek és team coach


Oldal URL