Kincses Krisztina - 768x768 pixel - 167707 byte

Kárpáti-Kincses Krisztina nemzetközi, Helsinki Brief Coaching Szervezet által kibocsájtott hivatalos gyerek coach végzettsége:

Nemzetközi KidsSkills coach képesítés, amit a Helsinki Brief Coaching Szervezete bocsájtott ki - 1024x724 pixel - 226545 byte


2012-ben végeztem coachként a Magyar Coaching Pszichológiai Egyesületnél, ami valódi hivatásommá vált.
Fontos nekem, hogy támogatni tudjak családokat abban, hogy egy kiegyensúlyozottabb életet éljenek. Néha valóban több szinten dolgozom, szülőkkel, gyerekekkel, majd a munka összekapcsolódik és a gyümölcse beérik.

A gyerek coaching képesítést egy nemzetközi képzésben sajátítottam el, ahol rengeteg gyakorlati tapasztalatot szereztem.
Megoldás orientált szemlélettel, sok kreativitással és újszerű megközelítéssel támogatom a gyerekeket 4 éves kortól serdülőkig. Tanulmányaim során elmerültem a gyermek lélektanban azzal a céllal, hogy jobban megismerjem a gyermekek értelmi és érzelmi fejlődésének szakaszait.

 



 - 512x768 pixel - 116607 byte

Kincses Szilvia nemzetközi,
Helsinki Brief Coaching Szervezet által kibocsájtott hivatalos gyerek coach végzettsége:

Nemzetközi KidsSkills coach képesítés, amit a Helsinki Brief Coaching Szervezete bocsájtott ki - 1024x724 pixel - 225057 byte


Mint tudjuk a gyereknevelés az élet egyik legnagyobb kihívása. Nagy felelősség hogy a kisbabából milyen embert faragunk. Nagyon sok szeretet, figyelem, törődés, foglalkozásra van szükség hogy megfelelőképpen fejlődjön.

Mindigis szerettem gyerekek közelében lenni, bámulatos ahogy a jelenben élnek és folyamatosan szívják magukba az információkat. Számomra fontos hogy a gyerekek harmóniában legyenek és hogy minél hamarabb megtaláljuk a megoldást valamilyen elakadásuk terén és megtanítsuk őket új készségekre.

Elvégeztem egy nemzetközi gyerek coaching tanfolyamot, Kids'Skills melynek megoldásorientált módszertanát nagyon hatékonynak tartom és szeretném Magyarországon ezt népszerűsíteni és kialakítani a gyerek coaching kultúráját. Amit én tudok nekik adni: figyelem, türelem, kedvesség, támogatás.



Hogyan tudjuk könnyebbé tenni a tanulást? - 960x719 pixel - 156870 byte

Workshop- Gyerek coaching -KidsSkills módszertan, avagy hogyan tudjuk könnyebbé tenni a gyerekeknek a tanulást?

Február. 17. 17:30-20:00

A workshopnak azt a címet adtuk, hogy "Hogyan tudjuk könnyebbé tenni a gyerekeknek a tanulást?" Hiszen az egész lényege az, hogy egy új készséget tanuljanak meg a felnőttek által megfogalmazott probléma helyett különböző módszerekkel.

A 3 órás workshop végére az alábbiakkal gazdagabban térhetsz haza:

- gyerek coach szemlélet megismerése,
- esetfeldolgozáson keresztül tapasztalat szerzés különböző helyzetek kezelésében,
- saját nehéz helyzetek közös megvitatása, megoldás találása a csoport által,
- minimum 3 eszköz elsajátítása, amit már másnap tudsz alkalmazni.

A 3 órás workshop ára: 11.000 Ft/fő.
A jelentkezés feltétele a részvételi díj elutalása.
számlaszámra:

Csikor-Kincses Szilvia E.V.

OTP Bank: 11714051-21454301

 




Minden amit a játék szerepéről jó tudni


 - 1024x683 pixel - 192265 byte

Minden gyerek játszik kortól függetlenül. A játékok összetett funkciókat töltenek be a gyermekek életében.

  • A játék során akár gyerek, akár felnőtt a felesleges energiát vezetik le.
  • A játék 1-1 funkció gyakorlása, melynek során a gyerek felkészül a felnőtt életre.
  • A játékos tevékenység során a gyerek egyre ügyesebb lesz, új információk és tapasztalatok birtokába kerül.
  • A játék során a gyerek megszabadul negatív érzéseitől, a benne lévő feszültségeitől.
  • A gyerek az elfojtott vágyait áttételesen, a játék közegében éli át.
  • A játék lehetővé teszi, hogy a gyermek saját függő helyzetét, kiszolgáltatottságát ellensúlyozza.


Hogyan hat a játék az értelmi fejlődésre?

A játékos cselekvésbe ágyazott gondolkodás nagymértékben befolyásolja az értelem fejlődését.

Kezdetben a csecsemők figyelmének a középpontjában testének belső történései állnak.A második hónaptól kezd a figyelem a testperifériára , azt követően pedig a külvilágra irányulni.Ebben az időszakban csodálkozik rá a csecsemő a saját tesére, kezdi el a kezét a szájához emelni, emelgeti a fejét.
A csecsemő első játékos megnyilvánulása azzal kezdődik, hogy ellazultan gőgicsél, a szájába dugdos mindent.Itt még nem tudja, hogy mi tartozik hozzá és mi nem.

Ezek a szenzomotoros játékok örömforrást jelentenek a csecsemőnek. Egyrészt sikerélményt adnak, a csecsemő ismétlődően átélheti, hogy amit tesz, azt ő maga idézi elő.
Amikor egy gyerek új tárggyal ismerkedik, akkor a kíváncsiság hajtja, megismeri játékosan, aztán megtanulja, hogyan használhatja.

A három év körüli gyerek hajlamos számtalanszor megkérdezni, hogy "miért?", pusztán a kérdezés kedvéért.
Amikor a gyerek már képes összefüggő mondatokban beszélni, sokszor ülteti le a szülőket, hogy most ő legyen az, aki mesél, és belekezd a saját kis történetébe, aminek "se füle-se farka", pusztán a folyamatos beszéd gyakorlása kedvéért.



A játék, mint élményfeldolgozás

A kukucska játék, majd később a bújócska az énfolytonosság, illetve a kapcsolat folytonosságának élményét erősítik. Amikor a kicsi ezt játsza, nagyokat kacag, amikor lehúzza saját magáról vagy a másik személyről a kendőt.Egyszer a gyerek, aztán a felnőtt tűnik el. Ennek ellenére a gyerek megtapasztalta már, hogy folyamatosan létezik, legyen bárhol, bármilyen helyzetben. Emlékezete teszi lehetővé, hogy tudja, hogy a másik személy is létezik, attól függetlenül, hogy éppen nem látja.

Az egészségesen fejlődő gyermek útja az anyjával való szoros kapcsolatból kifelé vezet, amit a járás támogat az egyik legjobban.

Elbújni és rátalálni a másikra, ilyenkor az eltávolodás, majd újból egymásra találás, ölelés nagyon fontos kapcsolati tapasztalások a gyerekek számára, többször átélheti a gyerek ezeket pár évvel később is. Itt az a kettősség jelenik meg, hogy a gyerek leválási törekvési mellett ugyanúgy ott van a kapaszkodási, ragaszkodási vágy, ami még közel tartja a szülőkhöz.

Nagyon érdekes, hogy a gyerek hogyan viselkedik a bújócska és fogócska játékok során, hiszen biztonságos és veszélyes helyzetekben is lehet.A bújócskánál van aki biztonságos búvó helyet keres, akár csukott szemmel is próbálja elkerülni, hogy rátaláljanak.Másik gyerek olyan helyet keres, ahonnan ki-kikandikálva szemmel tarthatja a hunyót, és akár helyzetet is tud változtatni. A búvóhely biztonságot jelent, egyúttal növelheti is a szeparáció miatti szorongást.
A fogócskánál kicsit más a helyzet, a futó gyerek saját maga szabályozza a veszélyhelyzetet, megkeresheti a legrövidebb utat, közel kerülhet a fogóhoz is.

A mód, ahogy viselkedik a gyerek ezekben a játékokban összekapcsolható azzal, hogy milyen élmányei vannak a korai leválásról.



A játék emocionális megnyilvánulása

A játék során a gyerek örömteli, fájdalmat, szomorúságot okozó, pár napja vagy régen történt eseményeket is feleleveníthet.Ezek az élményeknéha kendőzetlenül, könnyen felismerhetően, máskor többszörös áttételen keresztül jelennek meg.
Emellett a tudatos és tudattalan késztetések, fantáziák is felbukkannak.

Az élmények ismétlése fontos az érzelmi állapotok szabályozása szempontjából. Képes már egyszer átélt élményt felidézni, amit megtehet nyugodt állapotban, de szomorúan, feszülten is, mindenképp a kellemes élmények felidézésével szabadul meg ezektől az érzésektől. Ez teszi lehetővé a gyereknek, hogy eluralják őt a rossz érzések.
Úgyis megszabadulhat a rossz érzésektől, hogy újra éli a játék során, de a helyzetet most már ő kontrollálja.


Oldal URL