Az összes tartalmat:





Hogyan hívjuk elő az élményeket?

CoachCard fejlesztő kártyák 96-os csomag, fejlesztési folyamatot támogató kártyák - 192x128 pixel - 16041 byte


Játsszunk egy játékot, Ön gondoljon vissza egyik nyaralására, amihez a legtöbb jó élmény kötődik!

Sikerült azt felidézni?
Mi volt az első dolog, amely megjelenik a tudatában? Talán a hely képei, vagy a tenger morajlása, akár a hely neve az amit magának először kimond?

Érdekes módon, ha visszaemlékezünk valamire, mint ahogy pl a nyaralásunkra, akkor újjáteremtjük a látványt, a hangokat és érzéseket, sőt akár ízeket és szagokat is a gondolatainkban, amiket egykoron átéltünk. Ilyen módon az információkat újra ugyanazokon az érzékszerveinken keresztül tapasztaljuk meg, melyben eredetileg észleltük. Néha tudatos ez, néha nem.
Milyen jó érzés újraélni az adott élményt, amikor az emlékek, gondolatok, érzések előjönnek, igaz?

A tanulás és fejlesztés során is az érzékelésünkkel dolgozunk, egy tréning vagy coaching alkalom során elhangzottak mind kialakítanak bennünk gondolatokat, érzéseket, emlékeket.
Az emberek többsége az érzékszervei közül a látást, hallást, tapintást, illetve az intuíciót (belső megérzést) használja.

Tudjuk mindannyian, hogy mennyit jelent egy adott helyzetben, hogy milyen szavakkal, hangszínnel és testbeszéddel fejezzük ki a gondolatainkat és mondandónkat. Nem ritkán valaki szívesen használ egy papír lapot, vagy flipchart-ot az üzenet még hatásosabb kifejezésére, hisz egyidejűleg a rajz mellett elmagyarázza a gondolatait is.

A CoachCard fejlesztő kártyái akár mind a négy érzékelésre hatással lehetnek abban az esetben, ha a fejlesztő szakember átadja a partnerének az adott kártyát, és a hozzá tartozó gondolatait szóban is elmondja, bemutatja a modellt amíg az ügyfele éppen a kezében tartja a kártyát és megfigyeli a szimbólumok, színek és szavak jelentését.

Az érzékszervek ezen kombinációja hozzájárul, hogy a benyomás, élmény mélyebben alakuljon ki a partnerben, mintha pl. csak hallaná. Célunk ezzel is, hogy az élmény könnyebben előhívható legyen a következő alkalommal, segítve az emlékezést az akkor megszületett gondolatokra, érzésekre, az első dologra, amely megragadta az ügyfél tekintetét.

Az emlékezést segíti a kártya hátoldalán található jegyzet oldal is, ami lehetővé teszi, hogy az átélt gondolatokat, érzéseket, hívó szavakat az ügyfél felírja magának.

Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://menedzsment.info/menedzsmentinfo-coachcard-hogyan-hivjuk-elo-az-elmenyeket-10428/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://menedzsment.info/doc10428/