// www.menedzsment.info / Szolgáltatások / Coaching
Az összes tartalmat:

Coaching

 - 204x265 pixel - 92078 byte


A coachinggal megtaláltam a helyem...

Nem csak egy hivatás, de valódi érdeklődés. Számomra az igazi sikerélményt az jelenti, ha hozzá tudok járulni mások fejlődéséhez és önmegvalósításukhoz.

 

Hitvallásom az emberi kapcsolatokról

Amikor Thomas Gordon hitvallásával először találkoztam, nagyon megtetszett, hiszen én is így vélekedek az emberi kapcsolatokról:

"Te meg én olyan kapcsolatban vagyunk, ami nekem fontos, és szeretném fenntartani. Mégis, mindketten különálló emberként élünk, ki-ki a maga egyéni igényeivel, szemléletével, és azzal a jogával, hogy megpróbálja kielégíteni ezeket az igényeit. Igyekezni fogok őszintén elfogadni magatartásodat, amellyel igényeid kielégítésére törekszel, vagy amikor gondod van igényeid kielégítésével.

Amikor megosztod velem a problémáidat, törekedni fogok, hogy igazán elfogadóan és megértően hallgassalak - úgy, hogy inkább megkönnyítsem számodra, hogy rátalálj a saját megoldásodra, semhogy a magaméira szoktassalak. Ha az én viselkedésemmel van gondod, mert az keresztezi igényeidet, bátorítalak majd, hogy érzéseidet őszintén elmondd. Ilyenkor meghallgatlak majd, és igyekszem változtatni magatartásomon, ha tudok.

Ha pedig a Te viselkedésed ütközik az én igényeimmel, és emiatt úgy érzem, nem tudlak elfogadni, ezt is meg fogom osztani veled: olyan nyíltan és becsületesen közlöm érzéseimet, amennyire csak tudom - bízva abban, hogy tiszteled annyira igényeimet, hogy meghallgass, és igyekezz ennek nyomán változtatni viselkedéseden.

Olyankor, ha egyikünk sem tud a másik kedvéért változtatni magatartásán, és úgy látjuk, hogy kapcsolatunkban itt az igények konfliktusa lépett fel, állapodjunk meg abban, hogy egyikünk sem él hatalmával a maga győzelme érdekében, a másikunk veresége árán. Szem előtt tartom az igényeidet, de figyelembe kell vennem a sajátjaimat is. Ezért hát igyekezzünk elkerülhetetlen konfliktusainkra mindig olyan megoldást találni, mely mindkettőnk szemében elfogadható.

Ha ezt tesszük, teljesülnek a kívánságaid, és az enyémek ugyanígy - senki sem veszít, mindketten nyerünk. Így pedig, igényeid kielégítése révén, tovább fejlődhetsz, növekedhetsz, mint önálló ember. Nem kevésbé én is. Kapcsolatunk így mindig egészséges lehet, hiszen kölcsönösen örömteli. Mindketten azzá válhatunk, amire belsőnkből képesek vagyunk, és továbbra is a kölcsönös tisztelet és szeretet érzésével viszonyulhatunk egymáshoz, barátságban és békében. "

 


Mi a coaching?

A coach és ügyfél közös erőforrásai az együttműködés során - 483x486 pixel - 51245 byte

A coaching saját definícióm szerint:

Az ügyfél és coach közötti megállapodáson alapuló együttműködés, ami egy fókuszált fejlesztési célra irányul. Tovább »

Coaching referenciák

2012 óta magán és céges coaching folyamatban résztvevő ügyfeleim az alábbi visszajelzéseket adták. Tovább »

Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://menedzsment.info/Uzleti-coaching-maganszemelyeknek-3/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://menedzsment.info/doc3/