Kincses Krisztina - 768x768 pixel - 167707 byte

Kárpáti-Kincses Krisztina nemzetközi, Helsinki Brief Coaching Szervezet által kibocsájtott hivatalos gyerek coach végzettsége:

Nemzetközi KidsSkills coach képesítés, amit a Helsinki Brief Coaching Szervezete bocsájtott ki - 1024x724 pixel - 226545 byte


2012-ben végeztem coachként a Magyar Coaching Pszichológiai Egyesületnél, ami valódi hivatásommá vált.
Fontos nekem, hogy támogatni tudjak családokat abban, hogy egy kiegyensúlyozottabb életet éljenek. Néha valóban több szinten dolgozom, szülőkkel, gyerekekkel, majd a munka összekapcsolódik és a gyümölcse beérik.

A gyerek coaching képesítést egy nemzetközi képzésben sajátítottam el, ahol rengeteg gyakorlati tapasztalatot szereztem.
Megoldás orientált szemlélettel, sok kreativitással és újszerű megközelítéssel támogatom a gyerekeket 4 éves kortól serdülőkig. Tanulmányaim során elmerültem a gyermek lélektanban azzal a céllal, hogy jobban megismerjem a gyermekek értelmi és érzelmi fejlődésének szakaszait.

  - 512x768 pixel - 116607 byte

Kincses Szilvia nemzetközi,
Helsinki Brief Coaching Szervezet által kibocsájtott hivatalos gyerek coach végzettsége:

Nemzetközi KidsSkills coach képesítés, amit a Helsinki Brief Coaching Szervezete bocsájtott ki - 1024x724 pixel - 225057 byte


Mint tudjuk a gyereknevelés az élet egyik legnagyobb kihívása. Nagy felelősség hogy a kisbabából milyen embert faragunk. Nagyon sok szeretet, figyelem, törődés, foglalkozásra van szükség hogy megfelelőképpen fejlődjön.

Mindigis szerettem gyerekek közelében lenni, bámulatos ahogy a jelenben élnek és folyamatosan szívják magukba az információkat. Számomra fontos hogy a gyerekek harmóniában legyenek és hogy minél hamarabb megtaláljuk a megoldást valamilyen elakadásuk terén és megtanítsuk őket új készségekre.

Elvégeztem egy nemzetközi gyerek coaching tanfolyamot, Kids'Skills melynek megoldásorientált módszertanát nagyon hatékonynak tartom és szeretném Magyarországon ezt népszerűsíteni és kialakítani a gyerek coaching kultúráját. Amit én tudok nekik adni: figyelem, türelem, kedvesség, támogatás.Hogyan tudjuk könnyebbé tenni a tanulást? - 960x719 pixel - 156870 byte

Workshop- Gyerek coaching -KidsSkills módszertan, avagy hogyan tudjuk könnyebbé tenni a gyerekeknek a tanulást?

Február. 17. 17:30-20:00

A workshopnak azt a címet adtuk, hogy "Hogyan tudjuk könnyebbé tenni a gyerekeknek a tanulást?" Hiszen az egész lényege az, hogy egy új készséget tanuljanak meg a felnőttek által megfogalmazott probléma helyett különböző módszerekkel.

A 3 órás workshop végére az alábbiakkal gazdagabban térhetsz haza:

- gyerek coach szemlélet megismerése,
- esetfeldolgozáson keresztül tapasztalat szerzés különböző helyzetek kezelésében,
- saját nehéz helyzetek közös megvitatása, megoldás találása a csoport által,
- minimum 3 eszköz elsajátítása, amit már másnap tudsz alkalmazni.

A 3 órás workshop ára: 11.000 Ft/fő.
A jelentkezés feltétele a részvételi díj elutalása.
számlaszámra:

Csikor-Kincses Szilvia E.V.

OTP Bank: 11714051-21454301

 
Gyerek coaching

Mi a gyerek coaching?


Hogyan tanulnak meg a gyerekek új készségeket? - 512x768 pixel - 77390 byte

Olyan fejlesztő módszer, amely révén a gyerekek új készségeket sajátítanak el, úgy hogy nehezen működő helyzeteket oldanak meg vagy magatartási problémákat.
Fontos pillére a fejlesztésnek, hogy a gyerekeket minden esetben egy kisebb vagy nagyobb közösség, leggyakrabban a család tagok, barátaik vagy más, hozzájuk közel álló személyek támogatnak.


Milyen korú gyerekekkel alkalmazható?

4 éves kor fölött, akár kamaszoknál is használható.


Milyen problémák megoldására alkalmas?

Elég széles körű helyzetekben, elsősorban érzelmi ls magatartási problémák széles spektrumánál alkalmazható, beleértve olyan neurológiai kórképeket, mint pl. az ADHD vagy az autizmus.

Ki alkalmazhat gyerek coachingot?

Arra képesített személy, gyerekekkel foglalkozó szakember, tanár, pszichológus, nevelési tanácsadó, a speciális módszert elsajátító coach.

Mik az alapelvek?

A felnőttek hajlamosak a problémákat látni, ahogy viszont a gyerekek gondolkoznak, ők inkább elsajátítandó, hiányzó készségeknek tekintik.Fontos,hogy a módszertan nem a felnőttek, hanem a gyerekek nézőpontjából indul ki.
A cél, a gyerekek bátorítása, támogatása az új készségek elsajátításában, melynek révén a nehézségeken túl tudnak jutni.

Miben újszerű?

A megoldás orientált megközelítés és erőforrások bevonása teszi eredményessé a fejlesztési munkát, együttműködést a gyerekekel. Ezen túl a módszer szórakoztató, jutalmazó, a gyerekek nyelvén szólítja meg őket és tanítja meg az új készség elsajátítására.
Mindamellett fokozza a szülők együttműködési készségét is, mellőzi a szülők hibáztatását, szeretnék és képesek is támogatni a gyerekeket a készségek elsajátítását.


Mire számíthatnak a szülők? Hogy kezdődik el az együttműködés?

Minden egy személyes találkozóval indul, ahol elsősorban a szülőkkel beszéljük át, hogy miről szól a folyamat pontosan, mi az ő szerepük, milyen eredményt lehet elérni.

 

A szülők első feladata minden esetben, hogy átgondolják, hogy a gyereknek miben kellene fejlődnie, számos egyszerűbb, gyakori témákat szoktak említeni: elpakolni maga után, jobban vagy szabben enni, nem válogatni, más gyerekekkel nyitottabbnak lenni, vagy nem verekedni, stb.

Majd a családtagok minél szélesebb körével összegyűjtjük közösen, hogy mik a gyerek fő erősségei,amit már sikeresen megtanult, amiben tehettséges.

Aztán a kiválasztott probléma helyett átkapcsolunk megoldás fókuszra, mi lenne az a készség amit meg kéne tanulnia. A gyerekeket frusztrálják a problémák, inkább arról beszélünk, hogy mit kell megtanulnia.
Pl. Nem azt mondjuk, hogy ne nyugtalankodj annyit, ne fickándozz a székben evéskor.
Ehelyett azt mondjuk, hogy tanulj meg fegyelmezetten, nyugodtan, türelmesen ülni a széken ebéd közben.

A szülők szerepe bíztatni, dícsérni, helyzeteket teremteni, hogy gyakorolhassa a készséget, és ha nem sikerül néhányszor, akkor "emlékeztetni", hogy mit kell tanulnia.

Az egész folyamat alatt játékosan, egy rajzos munkafüzettel megyünk végig a gyerekekkel a lépéseken, és ő elkezdi kipróbálgatni azt, amit tanulnia kell.

 

 

 

 


Workshop- Gyerek coaching -KidsSkills módszertan, avagy hogyan tudjuk könnyebbé tenni a gyerekeknek a tanulást?

November 3. 17:30-20:00

A workshopnak azt a címet adtuk, hogy "Hogyan tudjuk könnyebbé tenni a gyerekeknek a tanulást?" Hiszen az egész lényege az, hogy egy új készséget tanuljanak meg a felnőttek által megfogalmazott probléma helyett különböző módszerekkel.

A 2,5 órás workshop végére az alábbiakkal gazdagabban térhetsz haza:

- gyerek coach szemlélet megismerése,
- esetfeldolgozáson keresztül tapasztalat szerzés különböző helyzetek kezelésében,
- saját nehéz helyzetek közös megvitatása, megoldás találása a csoport által,
- minimum 3 eszköz elsajátítása, amit már másnap tudsz alkalmazni.

A 3 órás workshop ára: 11.000 Ft/fő.
A jelentkezés feltétele a részvételi díj elutalása.
számlaszámra:

Kárpáti-Kincses Krisztina

OTP Bank: 11773102-00699545 (OTP Bank Zrt)
A számlát az össeg befizetése után tudom elküldeni a számla adatok beérkezése után.

Tovább »Gyerek coaching programok


Hogy tudunk a leghatékonyabban tanulni? Mi kell ahhoz, hogy jól tudjuk feldolgozni az információkat?
Mennyire vagyunk tisztában a saját személyes tanulási stílusunkkal, mely körülmények között tudja agyunk a leghatékonyabban befogadni az információkat?  - 752x569 pixel - 88757 byte

Mennyire vagyunk tisztában a saját személyes tanulási stílusunkkal, mely körülmények között tudja agyunk a leghatékonyabban befogadni az információkat?

Nem sokkal ezelőtt megtaláltam ezt a képet, amely sokkal összetettebb, mint azt valaha is gondoltam volna, hogy hány tényező befolyásolhat minket a tanulás során, nem csak az étkezés, a körülmények, hanem a motivációk, az információ észlelése stb meghatározza, hogy hogyan tudunk hatékonyan tanulni.
 
Ez a cikk hasznos lehet abban is, hogy hogyan segíthetünk másokat, pl. gyerekeinket, hogy hatékonyan tanuljanak, ezért jó párszor ki fogok térni arra, hogy mivel tudjuk a gyerekeket is támogatni, hogy a számukra legoptimálisabb környezetben tudjanak tanulni.
Tovább »
Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://menedzsment.info/Gyerek-coaching-megoldas-orientalt-10500/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://menedzsment.info/doc10500/