Miért fontos, hogy tisztában legyünk a személyes értékeinkkel?

Személyes értékrend - 1024x724 pixel - 149956 byte

Belső értékrendünk jelentős szerepet játszik az életünk minden területén. Ha valaki a személyes értékei szerint éli az életét, az elégedett, teljes életet él. Ez megmutatkozik mind a magánéletben, mind a munkában.

Ezért fontos, hogy őszinték legyünk magunkhoz és tudatosítsuk magunkban, hogy a magánéletünkben és külön a munkánk terén mi az az 5 érték, ami a legfontosabb számunkra. Itt olyan értékekről beszélünk, mint pl. család, kihívások, tanulás, kreativitás, spontaneitás, biztonság, elismerés, szakértelem, egészség, harmónia, spiritualitás, racionalitás, tudás, közösség, stb.

Az értékrendünk tudatosítása számomra az első lépés a coaching folyamat során. Még nem talákoztam olyan ügyféllel, akinek a problémája, fejlődési témája ne kötődött volna ahhoz, hogy sérült  az egyik, számára legfontosabb érték az élete adott szakaszában. Azt hiszem ez az első jele, amikor valaki rájön, hogy mi az, ami valójában kiváltja a frusztrációt és honnan ered, hogy nem tud mit kezdeni, nem tud azonosulni a helyzettel.

De honnan jön az az adott érték az életünkből, miért olyan fontos a számunkra?

 


Oldal URL