Kincses Krisztina - 768x768 pixel - 167707 byte

Kárpáti-Kincses Krisztina nemzetközi, Helsinki Brief Coaching Szervezet által kibocsájtott hivatalos gyerek coach végzettsége:

Nemzetközi KidsSkills coach képesítés, amit a Helsinki Brief Coaching Szervezete bocsájtott ki - 1024x724 pixel - 226545 byte


2012-ben végeztem coachként a Magyar Coaching Pszichológiai Egyesületnél, ami valódi hivatásommá vált.
Fontos nekem, hogy támogatni tudjak családokat abban, hogy egy kiegyensúlyozottabb életet éljenek. Néha valóban több szinten dolgozom, szülőkkel, gyerekekkel, majd a munka összekapcsolódik és a gyümölcse beérik.

A gyerek coaching képesítést egy nemzetközi képzésben sajátítottam el, ahol rengeteg gyakorlati tapasztalatot szereztem.
Megoldás orientált szemlélettel, sok kreativitással és újszerű megközelítéssel támogatom a gyerekeket 4 éves kortól serdülőkig. Tanulmányaim során elmerültem a gyermek lélektanban azzal a céllal, hogy jobban megismerjem a gyermekek értelmi és érzelmi fejlődésének szakaszait.

  - 512x768 pixel - 116607 byte

Kincses Szilvia nemzetközi,
Helsinki Brief Coaching Szervezet által kibocsájtott hivatalos gyerek coach végzettsége:

Nemzetközi KidsSkills coach képesítés, amit a Helsinki Brief Coaching Szervezete bocsájtott ki - 1024x724 pixel - 225057 byte


Mint tudjuk a gyereknevelés az élet egyik legnagyobb kihívása. Nagy felelősség hogy a kisbabából milyen embert faragunk. Nagyon sok szeretet, figyelem, törődés, foglalkozásra van szükség hogy megfelelőképpen fejlődjön.

Mindigis szerettem gyerekek közelében lenni, bámulatos ahogy a jelenben élnek és folyamatosan szívják magukba az információkat. Számomra fontos hogy a gyerekek harmóniában legyenek és hogy minél hamarabb megtaláljuk a megoldást valamilyen elakadásuk terén és megtanítsuk őket új készségekre.

Elvégeztem egy nemzetközi gyerek coaching tanfolyamot, Kids'Skills melynek megoldásorientált módszertanát nagyon hatékonynak tartom és szeretném Magyarországon ezt népszerűsíteni és kialakítani a gyerek coaching kultúráját. Amit én tudok nekik adni: figyelem, türelem, kedvesség, támogatás.Hogyan tudjuk könnyebbé tenni a tanulást? - 960x719 pixel - 156870 byte

Workshop- Gyerek coaching -KidsSkills módszertan, avagy hogyan tudjuk könnyebbé tenni a gyerekeknek a tanulást?

Február. 17. 17:30-20:00

A workshopnak azt a címet adtuk, hogy "Hogyan tudjuk könnyebbé tenni a gyerekeknek a tanulást?" Hiszen az egész lényege az, hogy egy új készséget tanuljanak meg a felnőttek által megfogalmazott probléma helyett különböző módszerekkel.

A 3 órás workshop végére az alábbiakkal gazdagabban térhetsz haza:

- gyerek coach szemlélet megismerése,
- esetfeldolgozáson keresztül tapasztalat szerzés különböző helyzetek kezelésében,
- saját nehéz helyzetek közös megvitatása, megoldás találása a csoport által,
- minimum 3 eszköz elsajátítása, amit már másnap tudsz alkalmazni.

A 3 órás workshop ára: 11.000 Ft/fő.
A jelentkezés feltétele a részvételi díj elutalása.
számlaszámra:

Csikor-Kincses Szilvia E.V.

OTP Bank: 11714051-21454301

 
Hiperaktivitás, mint tanulási zavar egyik lehetséges oka


 - 1024x768 pixel - 164117 byte

Vannak olyan gyerekek, akik hihetetlen energiával, szinte megállás nélkül aktívak egész nap. Általában figyelemkoncentráció zavarral küzdenek, miközben nyugtalanok és indulataikat is nehezen kezelik.

Ha a hiperaktivitás figyelemzavarral társul, szinte minden esetben tanuláshoz vezet.
Kudarcot jelenthet az iskolában, hiszen a gyerek sokszor nem tudja a vágyait és az indulatait megfelelő módon kezelni. Sajnos ez a probléma nem csak a társaival okozhat konfliktusokat, hanem a tanáraival is.

 

Mi az oka a hiperaktivitásnak?

Kutatások azt mutatják, hogy a gyerekek szervezetének általános izgalmi, készenléti állapotának a szintje a szükségesnél alacsonyabb, így a hiperaktivitás az egy ingerkereső magatartás. Ez azzal magyarázható, hogy az agy bizonyos területén a neurokémiai összetétel egyensúlya felborul. 

Miket érdemes még tudni róla?

 • Sokkal több fiút érint, mint lányt.

 • Magát a zavart a legtöbb esetben 6 éves kor után, az iskolakezdést követően állapítják meg, hiszen az óvoda jóval megengedőbb, lazább elvárások vannak, a nap folyamán sok mozgásra van lehetőség. Ezzel szemben a szigorúbb iskolai feltételek között hamar kiderülhet az alkalmazkodási nehézség is, jellemző a hiperaktív gyerekekre, hogy akkor akarnak a leginkább aktívak lenni, amikor erre általában nincs lehetőség, így a mozgásidőzítésük rossz.

 • Érdekes módon nem csak a mozgás terén, de a beszéd során is folyamatos késztetésük lehet a gyerekeknek, nem tudnak várni a sorukra, és jellemző rájuk, hogy gyakran váltogatják a témájukat.

   

Valódi vagy szituatív a hiperaktivitás?

A két fajta között a legnagyobb különbség, hogy valódi hiperaktivitásról akkor beszélünk, ha a gyerek viselkedése a legmegértőbb és legtürelmesebb környezetben sem változik változik megnyugtatóan, általában jellemző az impulzivitás, nyugtalanság és figyelemzavar.
A szituatív, vagyis helyzetekhez kötődő figyelemhiány jól körülhatárolható, fokozott szorongást okozó helyzetekben mutatkozik meg, így a szorongás forrásának beazonosításával és egyidejűleg a csökkentésével mérsékelhető.

Milyen következményekkel jár a hiperaktivitás beazonosítása?


Pozitív kötekezmények:

 • magyarázatot kapnak a szülők és tanárok a gyerek eltérő magatartására;

 • a szülők így elkerülhetik azt, hogy saját magukat vádolják a helyzetért;

 • a diagnosztizált gyereket extra megértéssel kezelik a közösségben;

 • a dianosztizált gyerek további segítséget kaphat az iskolában.


Negatív következmények:

 • neuroszichátriai diagnózissal rendelkező gyerekeknek gyakran gyógyszereket írnak fel;ami rövid távon csökkenti a tüneteket, de hosszú távon még problémákat okozhatnak;

 • gyakran a gyerekek úgy érzik, hogy hátrányos helyzetben vannak és úgy gondolják, hogy nem tudják befolyásolni a saját viselkedésüket;

 • a szülők azt gondolhatják, hogy a gyerekeik hátrányos helyzetűek megváltoztathatatlanul, így nincs is meg a motivációjuk arra, hogy fejlesszék a gyereküket abban, hogy új készséget tanuljanak meg.

Hogyan kezelhető a túlmozgással járó tanulási zavar?

Egyes elképzelések szerint a kezelése gyógyszeres lehet, valamint mellette pszichoterápiával gyógyítható.

Ellenben a megoldás orientált gyerek coaching szemlélet hisz abban, hogy ebben a helyzetben is, akár bármelyik probléma legyőzésében egy új készség elsajátításával változást lehet elérni, így a gyerek és a körülötte lévők is érzik, hogy hatással tudnak lenni a változásra.

Elsődlegesen fontos végigmenni a tüneteken, és segíteni a szülőket abban, hogy milyen alternatív viselkedéssel, új készséggel lehet csökkenteni a hiperaktivitást.
Legtöbb esetben koncentrációs készségről és impulzivitás, az érzelmi reakciók kontrolljáról beszélhetünk, amire megoldást kell találni.
Jó példa lehet megbírkózni a csalódással vagy erős érzelmekkel, amire kreatív módon rá lehet vezetni a gyereket, hogy hogyan tudna érettebben reagálni az ilyen helyzetekre.


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://menedzsment.info/Hiperaktivitas-mint-tanulasi-zavar-egyik-lehetseges-oka-10516/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://menedzsment.info/doc10516/