Különböző módszertanok

 - 607x478 pixel - 40878 byte

Egyre gyakoribbak a megkeresések abból a célból, hogy egyénileg vagy csoport, akár szervezet szintjén történjen előrelépés a lelki edzettség, alkalmazkodó képesség terén a folyamatosan változó világunkban.

Ezért született a fenti ábra, ami bemutatja, hogy különböző igényekre eddig milyen válaszokkal, módszertanokkal tudtunk reagálni.

Konzultáció= egyéni problémára megoldásként szolgáló direktív  (megmondó típusú ) tudás átadás, mely a tréning témák, reziliencia képességek mentén választ ad a helyzet kezelésére elmélet és gyakorlatok révén.

Coaching = egyéni nehézségek megoldását támogató , indirektív (nem megmondó, hanem rávezető stílusú) kérdezéstechnika és önreflexió révén segíti az önfeltárást és lehetőségek meghatározását.

Akciótanulás = kis csoportos facilitált (szakember által irányított) módszer, melynek révén a csoport tudását és tapasztalatát, eltérő szemléletet használjuk az egyéni megoldások megtalálására, struktúrált módszertan coaching szemlélettel.

Tréning = nagyobb csoportos (min. 6 fő-max 12 fő) tudás átadás és tapasztalatszerzés, elmélet és különféle gyakorlatok révén, mely eszközöket ad a fejlődésre és továbblépésre.

Workshop = nagyobb csoportos (min. 6 fő- max 15 fő) közös munka, eltérő ötletek, tapasztalatok formálása révén, a leginteraktívabb és kreatívabb módszertan, ahol a csoport számára egy közös eredmény, koncepció születik, mely mind a csoportot, mind az egyént támogatja az előrelpésben. Szervezeti szintű fejlesztés esetén a résztvevői létszám tovább növelhető.

Van esetleg bármi kérdése ezen a téren vagy nem egyértelmű, hogy Önnek mire van szüksége?
Keressen bennünket, és beszélgessünk a közös megoldásról!


 

Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://menedzsment.info/doc10561/