Kincses Krisztina - 768x768 pixel - 167707 byte

Kárpáti-Kincses Krisztina nemzetközi, Helsinki Brief Coaching Szervezet által kibocsájtott hivatalos gyerek coach végzettsége:

Nemzetközi KidsSkills coach képesítés, amit a Helsinki Brief Coaching Szervezete bocsájtott ki - 1024x724 pixel - 226545 byte


2012-ben végeztem coachként a Magyar Coaching Pszichológiai Egyesületnél, ami valódi hivatásommá vált.
Fontos nekem, hogy támogatni tudjak családokat abban, hogy egy kiegyensúlyozottabb életet éljenek. Néha valóban több szinten dolgozom, szülőkkel, gyerekekkel, majd a munka összekapcsolódik és a gyümölcse beérik.

A gyerek coaching képesítést egy nemzetközi képzésben sajátítottam el, ahol rengeteg gyakorlati tapasztalatot szereztem.
Megoldás orientált szemlélettel, sok kreativitással és újszerű megközelítéssel támogatom a gyerekeket 4 éves kortól serdülőkig. Tanulmányaim során elmerültem a gyermek lélektanban azzal a céllal, hogy jobban megismerjem a gyermekek értelmi és érzelmi fejlődésének szakaszait.

  - 512x768 pixel - 116607 byte

Kincses Szilvia nemzetközi,
Helsinki Brief Coaching Szervezet által kibocsájtott hivatalos gyerek coach végzettsége:

Nemzetközi KidsSkills coach képesítés, amit a Helsinki Brief Coaching Szervezete bocsájtott ki - 1024x724 pixel - 225057 byte


Mint tudjuk a gyereknevelés az élet egyik legnagyobb kihívása. Nagy felelősség hogy a kisbabából milyen embert faragunk. Nagyon sok szeretet, figyelem, törődés, foglalkozásra van szükség hogy megfelelőképpen fejlődjön.

Mindigis szerettem gyerekek közelében lenni, bámulatos ahogy a jelenben élnek és folyamatosan szívják magukba az információkat. Számomra fontos hogy a gyerekek harmóniában legyenek és hogy minél hamarabb megtaláljuk a megoldást valamilyen elakadásuk terén és megtanítsuk őket új készségekre.

Elvégeztem egy nemzetközi gyerek coaching tanfolyamot, Kids'Skills melynek megoldásorientált módszertanát nagyon hatékonynak tartom és szeretném Magyarországon ezt népszerűsíteni és kialakítani a gyerek coaching kultúráját. Amit én tudok nekik adni: figyelem, türelem, kedvesség, támogatás.Hogyan tudjuk könnyebbé tenni a tanulást? - 960x719 pixel - 156870 byte

Workshop- Gyerek coaching -KidsSkills módszertan, avagy hogyan tudjuk könnyebbé tenni a gyerekeknek a tanulást?

Február. 17. 17:30-20:00

A workshopnak azt a címet adtuk, hogy "Hogyan tudjuk könnyebbé tenni a gyerekeknek a tanulást?" Hiszen az egész lényege az, hogy egy új készséget tanuljanak meg a felnőttek által megfogalmazott probléma helyett különböző módszerekkel.

A 3 órás workshop végére az alábbiakkal gazdagabban térhetsz haza:

- gyerek coach szemlélet megismerése,
- esetfeldolgozáson keresztül tapasztalat szerzés különböző helyzetek kezelésében,
- saját nehéz helyzetek közös megvitatása, megoldás találása a csoport által,
- minimum 3 eszköz elsajátítása, amit már másnap tudsz alkalmazni.

A 3 órás workshop ára: 11.000 Ft/fő.
A jelentkezés feltétele a részvételi díj elutalása.
számlaszámra:

Csikor-Kincses Szilvia E.V.

OTP Bank: 11714051-21454301

 
Milyen szorongásokkal találkozhatunk?

 - 605x768 pixel - 188990 byte

fotó forrása: www.pexels.com


1. Szeparációs szorongás jeleit mutató gyermek nehezen szakad el a szüleitől. Akkor tekintjük magatartászavarnak, ha az elszakadás ellen tiltakozó gyerek 4 évnél idősebb. Gyakori megnyilvánulása az alvászavar, amikor a gyerek nehezen alszik el, hiszen az esti lefekvéskor el kell szakadnia a szüleitől. Gyakran emögött az anya és a gyerek szoros és egyben ambivalens kapcsolatát lehet felfedezni.

2. Teljesítményszorongás általában iskoláskorban jelentkezik, gyökerei azonban sokkal korábbi időszakra nyúlnak vissza.

3. Generalizált szorongásnál nem 1-1 meghatározott helyzetben jelentkezik a szorongás, hanem áthatja a gyermek életének mozzanatait.

4. Pánikroham ritkán fordul elő gyerekkorban. Ha egy gyerek pánikol, akkor nagyon meg van rémülve, verejtékezik, elsápad, hangosan kiabál. Úgy érzi, hogy bármi megtörténhet vele, így kétségbeesetten kapaszkodik a felnőttbe, ezzel egyidőben levegő után kapkod, szíve hevesen dobog. Általában akkor jelentkezik, ha a gyerek vagy felnőtt nem képes a szorongást saját elhárító mechanizmusai segítségével távol tartani.

Sokszor pszichoszomatikus tünetei vannak a szorongásnak, hiszen néha nagyon nehéz megosztani valakivel, hogy a gyerek pontosan mit él át, főként ha élményei bántják.

Ez is egy külön téma, amiről workshopjainkon beszélünk. Mindegyik kezelésére van megoldás, fontos, hogy észrevegyük a szorongást, és megpróbáljuk megérteni, hogy miből fakadhat.


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://menedzsment.info/gyerek-coaching-milyen-szorongasokkal-talalkozhatunk-10518/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://menedzsment.info/doc10518/