Az összes tartalmat:





Fejlesztés munkavégzés során -on the job

A kollégákkal, felettessel folytatott beszélgetések során értékes visszajelzéseket kaphatunk, valamint a múltbéli sikerekből és kudarcokból is levonhatunk tanulságokat. Ezáltal munka közben is tanulhatunk.
Olvasson többet mind a 8 belső módszerről, amivel kollégáit tudja fejleszteni a szervezet keretein belül!

A hibákból levont tanulságok

Sajnos vagy nem sajnos, az egyik leghatékonyabb módja a tanulásnak, amikor levonjuk a tanulságot az elkövetett hibáinkból.

De valóban elég időt és energiát fordítunk arra, hogy hibáinkból levonjuk a tanulságokat, és azokat megosszuk másokkal?
Kudarcainkról nem szívesen beszélünk mások előtt, ezért érdemes kitalálni egy módszert, amely segítségével ezt rutinszerűen és nyíltan megvitathatjuk. Tovább »


Belső coaching

A coaching tevékenység során egy coach segíti a tanulási folyamatot egy kitűzött személyes vagy szakmai cél elérésére fókuszálva. Tovább »


Belső mentoring

A mentorálás során egy szeniorabb kolléga segít másoknak megérteni a szervezet működését, megteremteni a siker feltételeit, elősegíti a személyes fejlődést és a felmerülő problémák megoldását, inspirációt nyújt a tanuláshoz, fejlődéshez. Tovább »


Belső műhelymunka, workshop

A műhelymunka lehetőséget teremt a a kollégák és a szakértők közti együttműködésre, különböző módszerekkel elősegítve a hatékony és élvezetes tanulást. Tovább »


Segítse másokat a tanulásban

A tanulás egyik leghatékonyabb formája nem más, mint a tanítás: aki már próbálta, tudja ezt.
Különösen olyankor, amikor a frissen elsajátított ismereteket próbálja valaki átadni másoknak, mert ezáltal mélyebben beépül az adott tudás. Tovább »


shadowing, avagy az egymástól való tanulás

Az egymástól való tanulás (job shadowing) azt jelenti, hogy a dolgozó a közös munka során sajátít el egy újabb tevékenységet, a szervezettel kapcsolatos ismeretet, viselkedési formát vagy kompetenciát. Tovább »


Tanulási lehetőség biztosítása csapata számára

Csoportvezetőként számos lehetősége van arra, hogy javaslatokat tegyen és kísérleteket végezzen a csapaton belül.
Továbbá javaslatot tehet arra is, mely kollégákkal szeretne leginkább együttműködni. Tovább »


Tapasztalatok hatékony felhasználása

Egy átlagos munkanapon / héten / hónapban / évben Ön mennyi tapasztalatot szerez?
Napközben elsősorban arra koncentrálunk, hogy elvégezzük a munkát, és ritkán gondolkodunk el azon, miket tanultunk munka közben és ezeket a tapasztalatokat hogyan hasznosíthatjuk a későbbiekben, hiszen a körülmények egyre gyorsabb ütemben változnak.
Az ismeretek terén úgy zárkózhatunk fel legkönnyebben, ha minden nap egyre hatékonyabban vonjuk le a tanulságokat. Tovább »


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://menedzsment.info/kollegak-fejlesztes-munkavegzes-soran-on-the-job-10456/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://menedzsment.info/doc10456/