Az összes tartalmat:

shadowing, avagy az egymástól való tanulás

Az egymástól való tanulás (job shadowing) azt jelenti, hogy a dolgozó a közös munka során sajátít el egy újabb tevékenységet, a szervezettel kapcsolatos ismeretet, viselkedési formát vagy kompetenciát.

A vállalatok ezt a módszert hatékonyan alkalmazzák a betanítás során, valamint karrierfejlesztésre, a szaktudás bővítésére vagy a vezetői készségek megerősítésére.
A módszer mindkét fél számára lehetőséget nyújt a tanulásra és az ötletek megosztására. Elősegíti a kapcsolatok kiépítését, a lehetőségek felkutatását, teret ad a kölcsönös visszajelzéseknek és a különböző osztályok közti együttműködésnek.

Leggyakoribb formája egy adott kompetencia csiszolásának az értékesítésben jelenik meg, amikor vezetők ún. kettős látogatásra mennek az értékesítő kollégákkal, és megfigyelik a technikájukat, reakcióikat, verbális és non verbális kommunikációjukat, ami alapján az ügyféltől való távozás után levonják a közös konklúziókat, hogy mi működött jól és mi nem, mire kell figyelni a következő alkalmakkor.
Ilyenkor rövid fejlesztési akciótervet készítenek, melyben a vezető támogatja munkatársát.

 

 


Oldal URL