Az összes tartalmat:





Könyvajánló

Könyv ajánló - 359x225 pixel - 26167 byte

A következő főbb témákban ajánlok könyveket azoknak, akik az adott kompetenciákban szeretnék fejleszteni magukat.

Önismeret
Stephen Neale, Lisa Spencer-Arnell, Liz Willson: Érzelmi intelligencia coaching
A könyvet azok számára ajánlom, akik szeretnének foglalkozni önmaguk fejlesztésével, nyitottak arra, hogy újabb ismeretek és történetek révén, saját gyakorlatokon keresztül fejlesszék érzelmi intelligenciájukat, ezáltal még sikeresebbek szeretnének válni.

Együttműködés
Lencioni: Kell egy csapat
A könyv írója olvasmányosan, egy vállalat néhány napjának bemutatásával enged betekintést nyerni, hogy az ott dolgozó menedzsment hogyan tudott egy csoport fejlesztési folyamat során egy hatékonyan, jól együttműködő, valódi csapattá válni. A jó együttműködésnek öt alapfeltételéről olvashatunk részletesebben, valamint egy kérdőív kitöltésével beazonosíthatjuk a saját csapatunknál megmutatkozó működési rendellenességeket, melyek kezelésére javaslatokat is kapunk.

Változás menedzsment
Dr. Spencer Johnson: Hová lett a sajtom?
Különböző típusú változáshoz való hozzáállásokat ismerhetünk meg egy történet révén, amelyben  négy eltérő jellemvonásokkal rendelkező személyiség reakcióiról olvashatunk. Metafórákon keresztül útmutatót kapunk arról, hogy hogyan tudjuk sikeresen megvalósítani céljainkat az élet változó környezetében.

Befolyásolási és tárgyalási készség
Robert B. Cialdini: Hatás
A könyv bemutatja azokat a fő pszichológiai alapelveket, melyek nap mint nap hatnak ránk. Rövid szituációk leírásán keresztül tanulhatunk arról, hogy ezek az alapelvek hogyan befolyásolják döntéseinket, és alkalmazásukkal hogyan tudjuk elérni az érdekeink jobb érvényesítését.

Vezetés
Ken Blanchard: Helyzetfüggő vezetés
A szerző olvasmányosan, gyakorlatiasan mutatja be, hogy különböző tapasztalatú, motivációs szinten lévő kollégákat hogyan kell vezetni eltérő feladatok esetében. Az egyéniségre szabott eszközök megismerésével és alkalmazásával növelni tudjuk a kollégáink motivációját.

Daniel H. Pink: Motiváció
A könyv bemutat egy eszköztárat, hogy hogyan ösztönözzünk kollégákat hagyományos módszerektől eltérően, belső motivációra építve. Kilenc stratégiát ír le a motiváció életre keltésére.

Stratégia tervezés innovatív szemlélettel
W. Chan Kim és Renée Mauborgne: Kék Óceán Stratégia: az érintetlen, verseny nélküli piaci tér

A könyv fordulatosan, konkrét iparági példákon keresztül mutat be egy új, innovatív szemléletet, mely szerint vállalkozások egyedi ötleteik és fogyasztói értékeik alapján megkülönböztető előnyökre tehetnek szert, ki tudnak lépni az iparágukban zajló véres versenyből, melyet a piros óceán szimbolizál.

Szemlélet és hozzáállás a mindennapokban
Carol S. Dweck: Szemléletváltás

Az amerikai pszichológusnő mély kutatásokba kezdett, melynek során megfigyelte gyerekektől kezdve felnőtteken át, hogyan reagálnak a nehézségekre és azokat milyen módon élik meg. Ez alapján 2 különböző szemléletet azonosított be: a rögzült és fejlődő szemléletű embereket. A legnagyobb különbség abban mutatkozik meg, hogy egy személy hogyan éli meg a kihívásokat, mennyire a képességeire alapoz, hogyan reagál az útjába kerülő akadályokra és kihívásokra, mennyire használja ki a saját potenciálját. Nagyon tanulságos könyv, fontos konklúzió, hogy tudunk változtatni a szemléletünkön, ha nyitottak vagyunk.


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://menedzsment.info/menedzsmentinfo-fejlesztes-konyvajanlo-10418/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://menedzsment.info/doc10418/