Az összes tartalmat:

Tapasztalati tanulás CoachCard kártyákkal

CoachCard fejlesztő kártya - Megoldás orientált coaching technika - 512x410 pixel - 61705 byte

Több kártyabemutató workshopon tapasztalati alapon kezdünk el hangolódni coachokkal a CoachCard kártyák használatával.
Ilyenkor nagy méretben kivetítjük az adott kártyát, jelen esetben a megoldás orientált technika modelljét, míg minden egyes résztvevő a kezébe kapja a kártyát, és pár percig csak csend van.

A résztvevők ilyenkor a jelenben vannak, fogják a kártyát a kezükben, nézik, gondolkodnak, elmerülnek benne. De valójában mi játszódik le bennük ilyenkor?

Mindenkinél más és más.

Elhangzik a kérdés a résztvevők felé: „Mi az, amit először észrevettél a kártyán?"

Az esetek 70%-ában a szöveg az első, amit a legtöbben elolvasnak és utána nézik hozzá a képeket, majd alaposabban szemügyre veszik a részleteket, megfigyelik a színeket. Első körben így a bal agyféltekéjük indul be automatikusan, és azt követően a jobb agyfélteke játékossága is teret kaphat. Valóban teret is kap, és megfigyelhetően több időt töltenek el a képeken gondolkozva.

Néhány eddig elhangzó gondolat, amihez hasonlót a leggyakrabban osztanak meg:

1. Résztvevő: „Látom, hogy a hegyre való feljutás nem is olyan egyszerű, baloldalról elég sziklás ahhoz, hogy meg tudjam mászni, úgy tűnik, hogyha a hegyet a másik oldaláról kerülöm meg, úgy kevésbé meredek".

2. Résztvevő: „Igen, egy út is felvezet oda, ahol elérhetem a céljaimat"


3. Résztvevő: „De fura, nekem fel se tűnt a háttér, végig csak a 3 játékosan megrajzolt embereket láttam. Próbáltam értelmezni, hogy mit is jelenthetnek. Az egyik nagyon gondolkozik, biztos azon, hogy a célját hogyan érje el, kiindulva a szavakból. A másik középen pedig edz egy kicsit, hogy erősödjön. A harmadik pedig megpakolja a hátizsákját mindenféle eszközzel, erőforrással."

4. Résztvevő: „Én meg azon tűnődtem, hogy az lehet, hogy egy és ugyanaz az ember, mert külsőre nagyon hasonlítanak, így én úgy értelmeztem, hogy az adott ember a céljai elérése céljából felkészül a hegymászásra, minden erőforrást összegyűjt belsőt és külsőt is."

5. Résztvevő: „Engem meg a középső figura arra emlékeztet, hogy milyen nehéz, amikor edz valaki, amikor fogyni szeretne, vagy jó kondiba kerülni, én is így szoktam erőlködni." -mondta mosolyogva.

Érdekes volt hallani mindegyik meglátást. Neked mi volt az első értelmezésed?

Mi az ami ebből rólad szól?


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://menedzsment.info/Tapasztalati-tanulas-CoachCard-kartyakkal-10426/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://menedzsment.info/doc10426/