Az összes tartalmat:

Kék óceán workshop -innováció teremtés

Neked mi az üzleti stratégiád, kék vagy vörös? Morning Coaching előadás beszámoló - 720x480 pixel - 132588 byte

Április 6-án a résztvevők izgatottan várták, hogy milyen információkat rejt a Morning Coaching szakmai közösség által érdekes címmel ​meghirdetett előadás: Neked mi az üzleti stratégiád, kék vagy vörös?

Kincses Krisztina előadásában egy munkacsoport hallgatta az üzleti stratégiák közti különbséget szemléletes példákkal és érdekes történetekkel.

Többek között a Cirque du Soleil, dél-amerikai cirkusz stratégiája került bemutatásra, mely újra pozícionálta magát a piacon, egyszerre cirkusz és színház érdeklődési körben is meghódította a célcsoportját. ​Újragondolta az iparág jellemzőit valamint a célcsoportnak nyújtott értékeket és újradefiniálta a piacot, így új keresletet teremtett az előadások minőségi átalakításával​ megragadva a színház szórakoztató profilját​.​ Kék óceánt teremtett magának. A kék szín szimbolizálja a kiaknázatlan piacot, nyitott teret, míg a vörös óceán a véres harcot jelentő piacot, ahol mindenki a konkurenciát szeretné legyőzni.​

Majd elkezdődött az interaktív része a rendezvénynek, ahol a munkacsoport 2 részre szakadt, a coachok próbálták meghatározni azokat a tényezőket, melyek mentén a coaching piac működik. Az érdekes része az volt, amikor a másik csoport ​-​akik nem coachokból álltak, hanem más szakmából érdeklődő, információra nyitott ​résztvevőkből,​ - különböző szempontok alapján próbálták definiálni milyen elvárásaik lennének a coachokkal szemben egy fejlesztő folyamat ​során. Összeszedték, hogy mi alapján választanák meg azt a coach szakembert, akivel úgy érzik, hogy együtt tudnak dolgozni és eredményeket tudnak elérni.

​Mindkét csoportnak hasznos volt látni, hogy milyen ​ügyfél értékek​ voltak közösek vagy eltérőek a coach iparágban különböző perspektívából, amit egy stratégiai táblán ábrázolt fel Krisztina a résztvevők véleménye alapján.

A rendezvény végén Krisztina leleplezte, hogy az általa indított CoachCard.hu fejlesztő, innovatív coaching kártyák​at​ is a Kék óceán stratégi​a módszertana​ inspirá​lta.​

Jelenleg önismereti, ​fejlesztő folyamatokat támogató kártyákból áll a választék​ és hamarosan bemutatkoznak a kivitelezés alatt álló ​szociális kompetencia​ modell kártyák is.

A CoachCard kártyák egyedülálló, fejlesztési modelleket tartalmazó kártyák, melyek a vizuális hatásnak és a színek és szavak erejének köszönhetően érzéseket és gondolatokat ébresztenek az emberekben, mely ​támogatja a két ​agyfélteké​s tanulást, segítve a felismerést és hatékonyabb bevésődést.

A résztvevők az alkalom után megkapták a prezentációt, valamint egy munkalapot, melynek segítségével tovább gondolkozhatnak azon, hogy hogyan hozhatnak létre kék óceánt a saját piacukon.


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://menedzsment.info/doc10433/